Vatikánská muzea zahájila programy pro postižené a pro děti

06.03.2011 00:50

Vatikán. Vatikánská muzea dnes zahájila zvláštní návštěvní programy určené pro hluchoněmé, nevidomé a školní skupiny. Nevidomí se smějí dotýkat některých exponátů a nejslavnější díla jsou pro ně představena v podobě plastických reprodukcí a mohou se tak seznámit se strukturou obrazu. Pro hluchoněmé byly připraveny dvě dvouhodinové trasy, na kterých je provedou průvodci ovládající znakovou řeč. Za zmínku stojí i to, že hluchoněmí a slepí mají vstup do Vatikánských muzeí zdarma.

Dnešním dnem byly spuštěny také zvláštní programy určené skupinám dětí a mládeže. Jde o 9 různých tras, přizpůsobených věku návštěvníků. K dispozici jsou průvodci v pěti jazycích: v angličtině, francouzštině, němčině, španělštině a italštině. Pro italsky mluvící děti jsou navíc připravena praktická cvičení. Některá probíhají přímo během prohlídky, jiná v pracovnách k tomu uzpůsobených.

Zájemci o nové programy, jak pro postižené, tak pro děti, se musí předem ohlásit buď prostřednictvím internetu (https://mv.vatican.va) nebo telefonicky.

© 2017 Všechna práva vyhrazena

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode