Modlitba před připojením se k internetu

17.02.2009 14:59

Katolická církev na Slovensku má od 30.9.2008 oficiální modlitbu před použitím internetu, kterou schválil bratislavský arcibiskup-metropolita Mons. Stanislav Zvolenský. Zveřejňujeme její český překlad. Tato modlitba má velký mediální ohlas. Zprávu o ní vysílala i Slovenská televize.

Znojmo/Bratislava (SK): Oficiální zdroj www.adsum.sk uvádí: "Je to časopis slovenských bohoslovců (ADSUM), kteří s nápadem na schválení této modlitby přišli. Internet je jako nástroj na získávání informací, či komunikaci velmi dobré a užitečné médium, v dnešní době už skoro nevyhnutelné.

Ti, kteří s internetem přichází pravidelně do kontaktu, vědí, že kromě dobrých a užitečných věcí, může v mnohém – při špatném zacházení – i velmi uškodit. Proto je potřebná zodpovědnost. Abychom při používání internetu 'nešlápli vedle', je dobré si tuto zodpovědnost uvědomovat, vzbuzovat ji a vyprošovat od Pána Boha. Patronem internetu je svatý Izidor.

 

Modlitba před připojením se k internetu v české verzi:

"Všemohoucí věčný Bože, Ty jsi nás stvořil ke svému obrazu a nařídil nám, abychom všechno dobré, pravdivé a krásné hledali především v božské osobě Tvého jednorozeného Syna, našeho Pána, Ježíše Krista. Prosíme Tě, dej, abychom, na přímluvu svatého Izidora, biskupa a učitele, na cestách internetem vedli své ruce a oči k tomu, co je milé Tobě, a každého člověka, kterého potkáme, přijímali s láskou a trpělivostí.
Skrze Krista, našeho Pána. Amen."

 

Zdroj:

https://www.spolcs.cz/view.php?nazevclanku=modlitba-pred-pripojenim-se-k-internetu&cisloclanku=2009010002

© 2017 Všechna práva vyhrazena

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode