Královéhradecká diecéze zve své věřící k dialogu na aktuální témata

19.03.2009 22:27

Biskup Dominik Duka prostřednictvím diecézních médií vyzývá věřící k diskusi na aktuální témata týkající se chodu diecéze a biskupství. Diecézani, kteří se zajímají o dění v místní církvi, mají možnost sdělit představeným diecéze své dotazy, náměty a připomínky.

 

Internetové stránky www.diecezehk.cz, diecézní časopis IKD a interní věstník Acta curiae otevírají dialog o změnách v diecézi. Kněží, řeholníci a laici (včetně mládeže na diecézním setkání) jsou vybídnuti, aby vznesli své dotazy a připomínky zejména k ekonomickým záležitostem, konkrétně se jedná o:
- tzv. Fond solidarity
- změnu provozovatele v Novém Adalbertinu
- proces slučování farností
Celé znění výzvy, včetně informací o daných tématech, naleznete zde: https://www.diecezehk.cz/aktualne/r-zprava.php?id_zpravy=958
Je možné posílat také náměty na další témata, k nimž by měla být vedena diskuse.
Podněty zasílejte do 20.4.2009 na adresu admin@diecezehk.cz, resp. „Dialog o změnách“, Biskupství královéhradecké, Velké nám. 35, 500 01 Hradec Králové. Biskupství má zájem odpovědět a potřebné vysvětlit, proto budou shromážděné podněty zodpovězeny a prezentovány formou diskusního rozhovoru na internetových stránkách www.diecezehk.cz a v časopisu IKD. Cílem kampaně je přispět k větší informovanosti a porozumění v rámci diecézního společenství.

Zdroj: www.diecezehk.cz

© 2017 Všechna práva vyhrazena

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode