Královéhradecká diecéze má nový vikariát a nové vikáře

08.09.2009 20:00

V pondělí 7.9.2009 byli v kapli biskupské rezidence v Hradci Králové jmenováni noví okrskoví vikáři královéhradecké diecéze. Struktura územního členění se navíc nově rozrůstá o vikariát Žamberk.

Hradec Králové: S platností od 1.10.2009 byli na dobu 5 let jmenováni okrskoví vikáři (totéž co děkani v moravské církevní provincii) pro vikariáty královéhradecké diecéze. Kněží pověření touto službou se sešli v kapli biskupské rezidence, kde za přítomnosti generálních a biskupských vikářů převzali z rukou diecézního biskupa Dominika Duky OP jmenovací dekrety a složili slavnostní přísahu. Zároveň byl oznámen vznik vikariátu Žamberk, který vzniká oddělením části dosavadního vikariátu Ústí nad Orlicí. Bylo tak vyhověno požadavku kněží na efektivnější územní správu diecéze.

Nově budou úřad okrskového vikáře zastávat P. Mgr. Hroznata Pavel Adamec OPraem. (vikariát Havlíčkův Brod), P. Mgr. Antonín Forbelský (Pardubice), P. ThLic. Ing. Jiří Heblt (Chrudim), P. Mgr. Oldřich Kučera (Žamberk) a P. Mgr. Pavel Tobek (Kutná Hora – Poděbrady). V ostatních vikariátech pokračují ve funkci stávající okrskoví vikáři. Biskup při přípitku před prvním zasedáním vikářů v novém složení poděkoval těm, kteří po letité službě z tohoto úřadu odcházejí – jmenovitě Mons. Antonínu Dudovi, Mons. Vladimíru Hronkovi, P. Mgr. Janu Ladislavu Novákovi OPraem. a P. Josefu Smolovi.

© 2017 Všechna práva vyhrazena

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode