Královéhradecká diecézní pouť 2009 v Králíkách

08.08.2009 22:55

V sobotu 15.8.2009, na slavnost Nanebevzetí Panny Marie, se bude konat hlavní diecézní pouť na Horu Matky Boží u Králík.

Program začíná v 9.00 hodin ranní modlitbou. Od 10.00 hodin bude diecézní biskup Mons. Dominik Duka OP slavit poutní mši svatou. Po poledni si budou všichni přítomní moci vybrat z alternativní nabídky přednášek: P. Jan Šlégr - Po stopách apoštola Pavla, Mons. Tomáš Holub - Nezabiješ! To pro vojáky neplatí?, P. Radek Martinek - Panna Maria v ikonách. Budou připraveny sportovní disciplíny  a program pro děti. Následuje katecheze generálního vikáře Mons. Tomáše Holuba na téma "Ve víře jsme hlasatelé, nikoliv údržbáři." Den bude zakončen slavnostním požehnáním. 

 

A zvláště pro mladé:

Všem mladým od 14-ti let nabízíme jedinečnou příležitost společného putování na Horu Matky Boží u Králík, která je významným mariánským poutním místem královéhradecké diecéze.
Ve dnech 10.-14.8. je připraveno 10 různě dlouhých a různě náročných pěších tras ze všech koutů diecéze a ani cyklisté nebudou ošizeni. Tabulku s přehledem tras najdete v příloze. Jednotlivé trasy připravují kaplani pro mládež s vikariátními zástupci. U nich získáte všechny informace. Přihlášky je třeba podat také u kaplanů pro mládež.

Kontakty: www.diecezehk.cz nebo na DCM

Pro všechny mladé poutníky je potom na páteční večer (14.8.2009) připraven program v areálu kláštera. Kromě vigilie slavnosti Nanebevzetí Panny Marie je připraven také koncert jilemnického společenství Vavřineček, bude příležitost ke společné i osobní modlitbě, rozhovorům, svátosti smíření. Pro nespavce je zde možnost celonoční adorace, shlédnutí filmu a následné diskuse nebo neformálnho popovídání v čajovně.

V sobotu 15.8.2009 se potom všichni poutníci zapojí do programu Diecézní pouti.

Zdroj: www.diecezehk.cz

© 2017 Všechna práva vyhrazena

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode