Pozdrav zaslal Christoph Kardinal Schönborn

21.04.2010 21:24

Pozdrav Noci kostelů, která letos proběhne poprvé v celé České republice 28.5.2010, zaslal také vídeňský arcibiskup, kardinál Christoph Schönborn.

 

Milí návštěvníci Noci kostelů, velmi mě těší, že vás mohu pozdravit z Vídně. Noc kostelů nás propojila přes státní hranice, neboť 28. května 2010 proběhne "Dlouhá noc kostelů" také v Rakousku. Po zkušenostech z Vídně vás mohu jen a jen povzbudit. Stojí to za to!

Noc kostelů je především setkáním. Setkáním s lidmi stejně smýšlejícími, s těmi, kteří jsou zvědaví i s těmi, kteří hledají nebo v sobě nosí touhu. Je setkáním s různými způsoby vyjádření křesťanské víry v architektuře, hudbě, mystice i liturgii. A v neposlední řadě je setkáním s Bohem, který nám tuto noc přichází vstříc v mnoha rozmanitých formách. Je na nás ho poznat.

Noc kostelů je ale také setkáním s křesťanskými vyznáními. Také zde se překračují hranice a vzbuzuje se porozumění pro to, co nás spojuje i pro to, co nás stále ještě odděluje. V době, kdy jsou otázky po Bohu odsunovány stále více na okraj, je Noc kostelů důležitým a povzbudivým znamením. Naplňuje mě velkou radostí, že se Noc kostelů tak rychle rozšířila po celé České republice.

Vám všem, kteří budete 28. května na cestě, přeji noc naplněnou setkáním s lidmi a s Bohem.
Váš
 
 

 

© 2017 Všechna práva vyhrazena

Tvorba www stránek zdarmaWebnode