Českobudějovičtí žáci se stanou muzikálovými hvězdami

27.09.2011 20:33

České Budějovice: Projektový týden s umělci mezinárodní skupiny Gen Rosso a žáky ZŠ Máj se uskuteční ve dnech 3. – 7. října 2011. Účastníci pak společně vystoupí v Pavilonu T na Výstavišti České Budějovice ve středu 5. října 2011 od 19.00 hodin a pro školy ve čtvrtek 6. října 2011 od 10.00 hodin.

Projektový týden, ve kterém s žáky školy pracují zahraniční lektoři hudební skupiny Gen Rosso a společně připravují muzikálové veřejné představení "Streetlight", je klíčovou aktivitou projektu a předchází mu příprava učitelů a rodičů. S žáky se pak pracuje v rámci učebních osnov v jednotlivých předmětech.

Projekt SILNÍ BEZ NÁSILÍ /Podpora pozitivního sociálního klimatu ve školách/ získal podporu MŠMT a Evropského sociálního fondu. Cílem projektu je posílení pozitivního sociálního klimatu ve škole a prevence násilí mezi dětmi. Jedná se o metodu, která se již několik let osvědčuje v Německu, kde vznikla. Díky podpoře Evropské komise (program Daphne), se tento projekt šíří do dalších evropských zemí. Kromě Německa a České republiky byl uveden také v Polsku, Maďarsku a Rumunsku.

Projekt bude v období září 2010 až srpen 2013 postupně realizován v 9 krajích ČR – ve městech Brno, Jihlava, České Budějovice, Plzeň, Ústí nad Labem, Zlín, Ostrava, Šumperk, Hradec Králové. 

Více informací o projektu na níže uvedeném kontaktu a na www.silnibeznasili.cz.

Autor: Jan Zasadil

 

© 2017 Všechna práva vyhrazena

Tvorba www stránek zdarmaWebnode